Placinta cu pere

Placinta cu pere

Ingrediente:

Drojdie- 1 lingurita

Făină – cat cuprinde

Sare- 1/2 lingurita

Unt– 50 gr

Unt nesărat- 100 gr

Zahăr brun- 30 gr

Zahăr tos- 1 lingurita

Apă- 150ml

Pere- 2

 

Pregatim intai maiaua din drojdie, 1 lingura faina, 1 lingura zahar si lasam la dospit 10 minute, intr-un vas acoperit.

Adaugam apa calduta, faina cat cuprinde, sare si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la crescut 20 de minute.

Intindem apoi aluatul, presaram cubulete de unt, impachetam si incepem sa framantam din nou pana cand untul este incorporat. Dam la frigider 20 de minute.

Intindem din nou aluatul si il decupam in forma tavii in care vom coace placinta.

Perele se spala si se taie felii.

Punem hartie de copt intr-o tava, apoi presaram zaharul brun.

Asezam feliile de para in cerc, apoi dam tava la cuptor, la 200 de grade C, timp de 15 minute, cat sa se inmoaie perele.

Scoatem tava, punem aluatul deasupra, intepam in cateva locuri cu o scobitoare si dam din nou la cuptor, la 180 de grade C pana cand se gateste si aluatul.

Cand este gata rasturnam placinta.

Lasam la racit inainte de servire.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


7 + cinci =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>