Prajitura cu banane si nuca

Prajitura cu banane si nuca

Ingrediente:

– 150 gr unt;

– 1/2 lingurita bicarbonat;

– 1 lingura zeama de lamaie;

– 80 gr nuca;

– 4 oua;

– 350 gr faina;

– 150 gr zahar;

– 250 gr banane.

 

Bananele se paseaza, iar nucile se maruntesc.

Untul se topeste si se lasa 2-3 minute la racit.

Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie

Se adauga zaharul, nucile, bananele si ouale, iar la final untul.

Se poate mixa chiar si cu mixerul, daca doresti.

Aluatul il impartim in 2 forme de chec sau intr-o forma mai mare, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la 220 de grade C, timp de 15 minute, apoi micsoram focul la 180 de grade C si lasam pana trece testul scobitorii.

Lasam prajiturile la racit inainte de servire.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


3 − doi =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>