Prajitura cu caise

prajitura cu caise

Ingrediente:

– 500 gr caise;

– 200 gr faina;

– 2 oua;

– 100 ml lapte;

– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;

– 1 esenta de vanilie;

– 150 gr zahar;

– 150 gr unt;

– 1 lingurita praf de copt;

– 1 plic zahar vanilinat.

 

Untul se lasa 1 ora afara, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana se transforma intr-o crema.

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare.

Jumatate din compozitia de faina se adauga peste unt si se incorporeaza.

Apoi se adauga laptele, esenta de vanilie si la final faina ramasa.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se pune jumatate din aluat.

Jumatate din caise se spala, se taie bucatele si se lasa la uscat, apoi se pun in tava.

Pe deasupra punem si restul de aluat si dam la cuptor, la 180 de grade C, timp de 35 de minute.

Scoatem prajitura din cuptor, si pe deasupra o ornam cu felii de caise.

Asteptam sa se raceasca inainte de a portiona si servi.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Mariana Musca
    Răspunde -
  2. Luana
    Răspunde -
  3. liliana
    Răspunde -
  4. Roza
    Răspunde -
  5. luminita
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sase × 7 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>