Prajitura cu cirese

prajitura cirese

Ingrediente:

Ouă- 2

Cirese- 500 gr

Zahăr- 1 pahar

Zahăr vanilat- 1 plic

Rom

Zeamă de lămâie- de la 1 lămâie

Bicarbonat- 1 linguriţă

Ulei de floarea soarelui- 1/2 pahar

Făină- 2 pahare

Scortisoara

Lapte– 500 ml

 

Ouale se freaca cu zaharul pana cand acesta nu se mai simte.

Se adauga treptat uleiul, laptele, aromele, bicarbonatul si la final faina.

Cand compozitia este omogena se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna aluatul.

Presaram pe deasupra fructele, curatate de samburi si codite.

Deasupra se mai presara o lingura de zahar si putina scortisoara si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute.

Cand a trecut testul scobitorii prajitura este gata.

Lasam la racit inainte de servire si portionare.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× noua = 81

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>