Prajitura cu gris copt

prajitura cu gris copt

Ingreiente:
3 oua intregi + 2 galbenusuri, 4 linguri de zahar 12 linguri de gris 1 ling praf de copt, 1 plic zahar vanilat, pentru insiropat 500 mil lapte si o lingurita sau 2 de cacao depinde de preferinta.
Mod de preparare: se separa ouale galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zah vanilat, albusurile se mixeaza pana devine tare se adauga galbenusurile mixate bine incat sa nu se simta zaharul si se adauga grisul si praful de copt. Se pune continutul intro forma rotunda si un pic inalta daca nu intro oala unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se lasa la cuptor timp de 20 min la foc mediu dupa care se trece la foc mare si se mai lasa pana devine o culoare aramie si se incearca cu scobitoarea sa fie coapta pe dinauntru. Dupa ce am scoso din cuptor se lasa la racit vreo 10 min dupa care se insiropeaza cu laptele cu cacaoa cu zahar dupa gust se mai lasa vreo 10 min sa se imbibe laptele. Prajitura devine pufoasa si se mai poate adauga de preferinta zahar ars deasupra


loading...
Ultimele comentarii
  1. andreea
    Răspunde -
  2. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


opt + 7 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>