Prajitura libaneza cu gris si iaurt

Prajitura libaneza cu gris si iaurt

Ingrediente:

– 500 gr gris;

– 2 pahare mici de iaurt;

– 2 linguri migdale feliate;

– 70 gr unt;

– 200 gr zahar;

– 2 lingurite bicarbonat de sodiu;

– 2 linguri fistic.

Sirop:

– 250 gr zahar;

– 1 lingura apa de portocala;

– 2 linguri suc de lamaie;

– 200 ml apa.

 

Amestecam grisul cu zaharul, bicarbonatul, iaurtul si 50 gr de unt topit. Restul de unt il folosim pentru ungerea tavii.

Adaugam in compozitie fisticul faramitat si jumatate din canttatea de migdale. Turnam in tava, apoi presaram restul de migdale.

Acoperim tava cu un servet curat si lasam 2 ore.

Taiem prajitura, apoi o dam la cuptor, pentru 25 de minute.

Intre timp se pregateste siropul: se pun pe foc ingredientele si se lasa pana se obtine un sirop mai gros.

Scoatem prajitura din cuptor si turnam deasupra siropul.

Lasam la racit, apoi servim.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. mihaela
    Răspunde -
  2. dumitru
    Răspunde -
  3. daniel
    Răspunde -
  4. GORUN
    Răspunde -
  5. gabriela szabo
    Răspunde -
  6. ank
    Răspunde -
  7. Nicole
    Răspunde -
  8. Elena
    Răspunde -
  9. Daniella
    Răspunde -
  10. costel
    Răspunde -
  11. negura
    Răspunde -
  12. Ralu
    Răspunde -
  13. butnaru dorinel
    Răspunde -
  14. Parlea Ioan
    Răspunde -
  15. liliana
    Răspunde -
  16. Vera
    Răspunde -
  17. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  18. zaharescu
    Răspunde -
  19. KLARA BARANYAI
    Răspunde -
  20. aliaa
    Răspunde -
  21. manu
    Răspunde -

Lasă un răspuns către manu Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


trei × = 3

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>