Prajitura semifreddo

Prajitura semifreddo

Vrei o reteta noua? Incearca prajitura semifreddo!

Ingrediente:

– 250 gr migdale;

– 200 gr zahar pudra;

– 200 gr unt;

– 159 gr ciocolata neagra;

– 4 linguri cafea macinata;

– 2 albusuri de ou;

– 3 oua intregi;

– 1 esenta de rom;

– 1 lingura coniac.

 

Se bat spuma cele doua albusuri, apoi se adauga 150 gr zahar pudra si 200 gr migdale.

Compozitia se imparte in 3 si se coc astfel 3 foi, pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Intre timp se pregateste crema: freci untul cu restul de zahar si cu esenta de rom.

Se adauga treptat 3 galbenusuri, apoi 3 albusuri batute spuma.

Din cafea si 100 ml apa faci o cafea mai tare, pe care o strecori si o amesteci cu coniacul.

Se aseaza prima foaie pe platou, apoi se insiropeaza cu amestecul de cafea.

Se pune 1/3 crema, apoi 1/2 ciocolata rasa, inca o foaie, cafea, crema si ciocolata.

Pui si ultima foaie si imbraci prajitura in crema ramasa.

Presari migdale pe deasupra si dai la rece minim 4 ore inainte de servire.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. klara Baranyai
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -
  3. Roza
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci − 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>