Pui cu sos de mustar

pui in sos de mustar

Ingrediente:

– 1 kg pui;

– 4 catei usturoi;

– 4 linguri otet de vin rosu;

– 50 gr pasta de rosii;

– putin patrunjel proaspat;

– 2 lingurite mustar;

– 1 lingura unt;

– 2 cepe;

– 100 ml vin alb;

– 2 cani supa de pui;

– putin tarhon;

– 1 lingura smantana;

– 1 lingura ulei;

– 400 gr ciuperci la conserva;

– sare si piper.

Intr-o tigaie mare se incinge uleiul si se topeste untul. Se pun bucatile de pui la prajit pana se rumenesc putin, apoi se scot din tigaie. In aceeasi tigaie se pune ceapa tocata marunt la calit, apoi usturoiul taiat mai mare. Se stinge cu vin si se lasa la fiert pana acesta se evapora. Se pune si otetul si se mai lasa cateva minute la fiert.

Carnea rumenita se pune intr-o oala, apoi se toarna continutul din tigaie. Se adauga supa, pasta de rosii, tarhonul, patrunjelul, sare si piper. Se fierbe pana cand carnea este gata (daca mai este nevoie se mai adauga supa de pui sau apa).

Cand carnea este gata se scoate din oala. Sosul care a raman in oala se fierbe pana cand se ingroasa. Se adauga mustarul, si mai lasa 2 minute pe foc, dupa care dam oala de pe foc. Se scot 2-3 linguri de sos si se amesteca cu smantana, dupa care se incorporeaza acest amestec din nou in sos (facem asa ca sa nu se taie).

Ciupercile se soteaza separat. Se pun ciupercile si puiul in farfurie, iar pe deasupra un polonic de sos. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Mirel
    Răspunde -
  2. Neagu Rodica
    Răspunde -
  3. Anamaria
    Răspunde -
  4. silvia
    Răspunde -
  5. Fanica
    Răspunde -
  6. Lumy
    Răspunde -
  7. Taissa
    Răspunde -
  8. Taissa
    Răspunde -
  9. Nelutu
    Răspunde -
  10. JUSTINIAN
    Răspunde -
  11. JUSTINIAN
    Răspunde -
  12. harryy
    Răspunde -
  13. dana
    Răspunde -
  14. dana
    Răspunde -
  15. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× 1 = doi

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>