Pui in aluat cu usturoi si sos dulce acrisor

Pui in aluat cu usturoi si sos dulce acrisor

Ingrediente:

– 10 gr amidon de porumb;

– 100 ml apa minerala;

– 60 gr faina;

– 10 gr ghimbir uscat;

– 50 ml otet;

– 400 gr piept de pui;

– 120 ml sos de soia;

– 5 catei usturoi;

– 5 gr chilli uscat;

– 140 gr faina de grau;

– 60 gr ketchup;

– 3 oua;

– 5 gr praf de copt;

– 500 ml ulei de floarea soarelui;

– 40 gr zahar brun;

– sare si piper.

 

Carnea de pui se taie cubulete mai mici.

Amestecam condimentele uscate cu faina, iar in alt bol 20 ml de sos de soia cu usturoiul pisat.

Prajim carnea in uleiul incins, apoi o dam prin sosul de usturoi si prin amestecul de condimente.

Albusul se bate spuma, apoi se amesteca cu ingredientele uscate.

La final se adauga apa minerala si se amesteca cu mixerul.

Aluatul astfel obtinut trebuie sa aiba consistenta unei clatite.

Trecem carnea prin acest aluat, apoi le prajim in ulei incins pana cand crusta de deasupra devine aurie.

Pregatim apoi sosul dulce-acrisor: amestecam otetul cu zaharul brun, cu ketchupul si cu 100 ml sos de soia.

Punem totul pe foc si dam in cateva clocote.

Adaugam amidonul si mai lasam 1 minut la fiert, cat sa se lege putin.

Puiul il servim fierbinte, alaturi de sosul dulce acrisor.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 3 = doisprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>