Ramona

542047_525267127494849_433204621_n

Avem nevoie de : 1 pachet de piscoturi, 1 cutie compot ananas cubulete, 2 kiwi, 1 cutie 250 gr mascarpone, 3 linguri smantana, 6 linguri zahar, 300 ml frisca lichida, 1 plic zahar vanilat sau o esenta vanilie

1. Se face un sirop pentru piscoturi astfel:
– se amesteca sucul din compotul de ananas cu inca 200 ml apa, cu 1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie si 1 lingura de zahar
– se pune la incalzit putin pe foc
2. Se pregatesc fructele
– ananasul se pune intr-o sita la scurs
– kiwi se curata de coaja si se taie cubulete si cateva fellii rondele din mijlocul fructului pentru decor
3. Se face frisca
– frisca lichida se amesteca imrepuna ca 3 linguri smantana si cu 3 linguri zahar
– o sa iasa o frisca tare si foarte gustoasa
4. Se face crema
– branza se freaca cu 2 linguri de zahar pana se topeste zaharul
– se amesteca apoi cu aproape jumatate din cantitatea de frisca
5. Se ia un vas dreptungiular in care se pune folie alimentare
– se asaza pe fundul vasului rondele de kiwi pentru decor
– apoi se aseaza cu grija ( ca sa nu se deplaseze rondele de kiwi) frisca
– apoi se aseaza un strat de piscoturi inmuiate pe rand in siropul caldut
– apoi se pune un rand de crema
– se aseaza peste crema un strat de fructe
– peste se pune un rand de piscoturi tot asa inmuiate in siropul caldut
6.Se acopera cu folia alimentara si se lasa la rece 20-30 min
7.Se indeparteaza folia deasupra se aseaza un platou peste si se rastoarna cu grija
8. Se mai poate orna frumos cu frisca


loading...
Ultimele comentarii
  1. emma
    Răspunde -
  2. Berbece
    Răspunde -
  3. dana
    Răspunde -
  4. florin
    Răspunde -
  5. florin
    Răspunde -
  6. florin
    Răspunde -
  7. florin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − = 1

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>