Rata cu portocale

Rata cu portocale

Ingrediente:

– 4 pulpe inferioare de rata;

– 2 cepe;

– 50 gr zahar;

– 500 ml supa de pasare;

– 1 lingurita cimbru uscat;

– 1 portocala;

– 250 ml suc de portocala;

– 50 ml otet din vin alb;

– 1 foaie dafin;

– 2 catei usturoi;

– sare si piper.

 

Carnea se prajeste timp de cateva minute pe toate partile, in grasime proprie. Scoatem carnea din tigaie si scurgem grasimea.

In aceeasi tigaie se calesc ceapa taiata rondele si portocala taiata felii. Adaugam zahar, otet si lasam la caramelizat.

Adaugam sucul de portocala, apoi carnea, usturoiul intreg, supa si restul condimentelor.

Acoperim cu un capac si dam la cuptor pentru 45 de minute. In ultimele 10 minute lasam tigaia fara capac, pentru ca rata sa se rumeneasca frumos.

Servim rata calda, cu garnitura la alegere.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. GORUN
    Răspunde -
  2. Nicole
    Răspunde -
  3. Daniella
    Răspunde -
  4. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  5. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 × = cincizeci patru

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>