Rata cu varza rosie

Rata cu varza rosie

Ingrediente:

– 1 rata de 2-2.5 kg;

– 1 lingurita rozmarin;

– 1 portocala;

– 1 varza rosie;

– 2 mere;

– 1 lingurita zahar;

– 2 cepe;

– miere;

– mustar;

– sare si piper.

 

Rata o spalam bine si o condimentam dupa gust.

De preferat ar fi sa o lasam peste noapte la frigider.

A doua zi umplem rata cu bucati de mere si portocale.

Punem intr-o tava, adaugam o cana de apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 220 de grade C, timp de 2 ore.

Dupa primele 30 de minute dam focul la 180 de grade C.

Amestecam mierea cu mustarul si cu 30 de minute inainte sa scoatem rata dam folia la o parte si ungem carnea cu acest amestec.

Varza si ceapa se toaca marunt si se calesc cu o lingurita de zahar.

Servim rata pe pat de varza.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. FLORI
    Răspunde -
  2. FLORI
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − 7 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>