Retete de Pasca

pasca_cu_ciocolata

RETETE DE PASCA

ALUATUL FRAGED:
(cantitati pentru 3 pascute de marime medie)

3 ½ pahare faina
1 pahar untura (sau unt)
½ pahar zahar
½ pahar smantana
1 lingurita bicarbonat

Acest aluat se poate face cu o zi-doua inainte si se tine la frigider. Poate fi folosit la toate tipurile de pasca.

UMPLUTURA PT. PASCA CU BRANZA

1 kg branza de vaci
250 g zahar
200 g unt
8 oua (8 galbenusuri + 8 albusuri batute spuma)
100 g faina
Arome: vanilie, coaja si zeama de lamaie, stafide…. (NU esenta de rom)

UMPLUTURA PT. PASCA CU SMANTANA

800 g smantana scursa se amesteca cu 6 galbenusuri frecate cu 300 g zahar, 6 albusuri batute spuma,3 linguri faina de grau, zahar vanilat.

Aceasta compozitie se poate pune atat in tava tapetata cu aluat fraged, cat si in tava simpla, tapetata cu faina, peste care la jumatatea coacerii se poate adauga blat de pandispan.

UMPLUTURA PT. PASCA CU CIOCOLATA

Un pachet margarina sau unt la temperatura camerei se freaca cu 12 linguri zahar, se adauga pe rand, amestecand mereu 6 galbenusuri, 3 linguri de faina, 3 linguri de smantana, 4 linguri cacao, mirodenii (rom).

!!! Atentie! Cand scoatem tava din coptor, compozitia este moale (lichida), dar se intareste dupa ce s-a racit.

RECOMANDAREA MEA: Eu coc aceste pascute in tavi de briose (in care am pus hartie speciala de briose) si le ornez cu 2-3 dropsuri colorate. (Arata ca niste cosulete cu oua, si au priza la copii)


loading...
Ultimele comentarii
  1. Alina
    Răspunde -
  2. lulu
    Răspunde -
  3. irina
    Răspunde -
  4. ionut
    Răspunde -
  5. gheorghe steclaru
    Răspunde -
  6. diana
    Răspunde -
  7. Lili
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


unu + 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>