Risotto cu rosii

risotto cu rosii

Ingrediente:

– 350 gr orez arborio;

– 6 linguri unt;

– 750 ml apa;

– 1 conserva de rosii decojite;

– busuioc verde pentru servire;

– 1 cub concentrat de pui;

– 1 ceapa;

– 60 ml vin alb sec;

– 30 gr parmezan;

– sare si piper.

 

Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in 4 linguri de unt. Apa se pune la fiert impreuna cu cubul concentrat.

Adaugam apoi peste ceapa, orezul si il prajim putin. Se toarna si vinul, se lasa sa se evapore, apoi se adauga rosiile maruntite si cate un polonic din apa de la fiert. Cand orezul a absorbit apa, mai adaugam un polonic.

Atunci cand orezul este gatit, se ia de pe foc, se adauga untul si se lasa 10 minute cu capac.

Condimentam apoi cu sare, piper, adaugam parmezanul ras si servim imediat cu busuioc proaspat deasupra.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. pogurschi cornel
    Răspunde -
  2. Daniela
    Răspunde -
  3. nyari eduard
    Răspunde -
  4. Nicole
    Răspunde -
  5. Maria
    Răspunde -
  6. luminita
    Răspunde -
  7. liliana
    Răspunde -
  8. vana cornelia
    Răspunde -
  9. tatomirescu nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− unu = 1

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>