Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente:

aluat pentru foietaj – 1 pachet 400g

oua – 1 ou pentru uns + 4 galbenusuri pt crema

faina – 3 linguri pline

zahar – 4 linguri

lapte – 350 ml

vanilie – Semintele de la o jumatate de pastaie

unt – 150 g

coaja rasa de lamaie – dupa gust

 

Aluatul se lasa la dezghetat apoi se mai intinde putin cu ajutorul unui sucitor.

Se taie fasii subtiri, care se ruleaza pe forma de rulou.

Se aseaza rulourile formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la 180 de grade C, pentru 15 minute, pana devin aurii.

Intre timp pregatim crema de vanilie: amestecam galbenusurile cu zaharul, semintele de la vanilie, laptele si faina.

Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pentru a nu forma cocoloase.

Cand crema incepe sa se ingroase se mai tine maxim 1 minut pe foc, amestecand rapid.

La final se adauga untul si coaja rasa de lamaie.

Lasam rulourile la racit, dupa care le putem umple cu crema de vanilie.

Servim cu zahar pudra pe deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. marin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


9 + = paisprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>