Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar

Salata ruseasca

Pentru salata:
2 morcovi
4 cartofi o sfecla rosie fiarte(coapta)
1 ceapa rosie
70 g mazare verde
2 castraveti murati 2 frunze salata verde
sare
piper
Pentru sos vinegrette:
3 linguri otet balsamic rosu Monini
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita mustar 1 catel usturoi
sare
piper
Pentru sos tartar:
200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
1 lingurita mustar
un fir ceapa verde
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.
Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.
Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.
Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.
Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.
Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.
Eu am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.
Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza.
La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor dar foarte gustos.
Pofta mare !

Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartarSalata ruseasca su sos vinegrette sau tartarSalata ruseasca su sos vinegrette sau tartar


loading...
Ultimele comentarii
  1. carmen nanu
    Răspunde -
  2. neofit
    Răspunde -
  3. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci − = 4

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>