Sarmale cu nuca si orez

Sarmale cu nuca si orez

Ingrediente:

– 20 de foi varza acra sau dulce, dupa preferinte;

– 2 morcovi;

– 4 cepe;

– 1 lingurita sare;

– 1 foaie dafin;

– 250 ml suc de rosii;

– 250 gr orez deja fiert;

– 1 telina;

– 1 legatura verdeata;

– 2 linguri ulei de floarea soarelui;

– 1 crenguta cimbru;

– 5 linguri nuca pisata.

 

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei.

Se adauga putina apa, apoi morcovul si telina date pe razatoare.

Orezul il adaugi cand legumele sunt gatite.

Adaugi si nuca, sare, piper si verdeata.

Cu aceatsa compozitie se umplu frunzele de varza.

Asezam sarmalutele in cratita, presarand printre acestea cimbru.

Pui foaia de dafin, iar sucul de rosii se amesteca cu o cana de apa clocotita si se pune deasupra.

Dai la cuptor, la 180 de grade C, pentru 45 de minute.

Servesti sarmalutele calde, cu smantana deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 − = zero

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>