Sarmale de post

Sarmale de post

Ingrediente:

– 1 varza murata;

– 3 linguri ulei;

– 200 gr ciuperci;

– 1 ardei gras;

– 1 ceapa;

– 1 ceasca orez;

– 1 morcov;

– 150 ml suc de rosii;

– 1 legatura patrunjel;

– 1 legatura marar;

– sare si piper boabe.

 

Varza o spalam si o taiem in dreptunghiuri potrivite pentru umplut. Restul de varza se toaca.

Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri de ulei, apoi se adauga orezul, ciupercile si morcovul taiate cubuete mici. Adaugam o cana cu apa si lasam la fiert 10-15 minute. Daca mai este nevoie se adauga apa, dar aceasta trebuie lasata sa scada la final.

Lasam 10 minute la racit apoi adaugam verdeata tocata marunt si condimentam dupa gust.

Umplem foile de varza cu acest amestec, le asezam intr-o cratita cu fundul mai gros pe care am uns-o cu ulei si in care am pus putina varza tocata. Printre sarmalute adaugam boabe de piper si varza tocata.

Cand sunt gata toate sarmalutele se adauga apa amestecata cu suc de rosii cat sa le acopere.

Se dau la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. luminita
    Răspunde -
  2. Nicole
    Răspunde -
  3. Fanica
    Răspunde -
  4. Vera
    Răspunde -
  5. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  6. Daniella
    Răspunde -
  7. liliana
    Răspunde -
  8. Fanica
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 + = doisprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>