Scoici mariniere

scoici mereniere

Ingrediente:

– 1 legatura de patrunjel si marar;

– 100 ml smantana;

– piper;

– 1 kg midii.

Sos:

– 1 lingura unt;

– putin cimbru proaspat;

– 3 catei usturoi;

– 100 ml vin alb;

– 2 frunze de dafin;

– 1 esalota tocata marunt.

 

Intai se prepara sosul: se pune untul la topit, inmuiem esalota 3-4 minute, apoi adaugam usturoiul, lasam inca 2 minute pe foc, adugam cimbrul si condimentele si stingem totul cu vin. Dam focul mai mare si adaugam scoicile.

Amestecam de cateva ori si lasam oala cu capacul pus pentru ca scoicile sa se deschida. Cand scoicile sunt deschise adaugam si smantana, mararul si patrunjelul si luam de pe foc.

Aruncam scocile ramase nedeschise, scoatem dafinul si cimbrul din sos, asezonam piper si servim.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. nyari eduard
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -
  3. pogurschi cornel
    Răspunde -
  4. vana cornelia
    Răspunde -
  5. Daniela
    Răspunde -
  6. virnacea mihai
    Răspunde -
  7. luminita
    Răspunde -
  8. vana cornelia
    Răspunde -
  9. Elena Dobrin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci − = 2

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>