Somloi Galuska

Somloi Galuska

Incearca un desert deosebit: somloi galuska!

Ingrediente:

– 6 oua;

– 7 linguri faina;

– 4 linguri cacao;

– 200 ml lapte;

– 2 linguri rom;

– 6 linguri zahar;

– 100 gr unt;

– 100 gr nuca;

– 50 gr stafide;

– frisca pentru decor.

 

Separi 6 oua: galbenusurile se bat cu 6  linguri de zahar pana se tranforma intr-o crema, iar albusurile se bat spuma.

Pui in galbenusuri 6 linguri de faina, apoi incorporezi albusurile.

Imparti compozitia in doua si intr-o parte adaugi 2 linguri cacao.

Pui aluaturile in 2 tavi diferite, tapetate cu hartie de copt si dai la cuptor, 15 minute, la 180 de grade c.

Lasi apoi la racit.

Nucile se amesteca cu 100 gr unt, 200 ml lapte, 1 lingura faina si o lingura rom. Se pun pe foc pana la omogenizare.

Stafidele se pun la inmuiat in restul de rom.

Pui crema de nuci peste unul din blaturi, apoi presari stafidele scurse si acoperi cu al doilea blat.

Presari restul de cacao.

Dai la rece si servesti cu frisca.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. FLORI
    Răspunde -
  2. TANI
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 8 = saptesprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>