Spaghetti cu sos aromat

Spaghetti cu sos aromat

Ingrediente:

– 300 gr spaghetti;

– busuioc si cimbru;

– 5 rosii;

– 1 legatura ceapa verde;

– 4 linguri ulei;

– 1 lingurita unt;

– 2 gogosari;

– 1 capatana usturoi;

– 1 lingura zahar;

– sare si piper.

 

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa deoparte.

Intre timp se prepara sosul: rosiile, gogosarii si usturoiul se toaca marunt, eventual cu blenderul.

Punem pasta obtinuta pe foc, apoi se adauga ulei, sare, piper, busuioc, cimbru si zahar.

Separat se caleste ceapa tocata marunt in untul topit, apoi se adauga in sos.

Se lasa sosul pe foc pana cand incepe sa scada.

Punem mai intai spaghettele in farfurie, apoi pe deasupra 2-3 linguri de sos.

Servim imediat.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. luminita
    Răspunde -
  2. Felicia
    Răspunde -
  3. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× 6 = cincizeci patru

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>