Supa crema de cartofi cu morcovi

Supa crema de cartofi cu morcovi

Ingrediente:

– 500 gr cartofi;

– 1 galbenus de ou;

– nucsoara;

– 100 gr smantana;

– 50 gr unt;

– 60 gr ceapa;

– 200 gr morcov;

– 1 legatura patrunjel;

– 100 gr telina;

– sare si piper alb macinat;

– crutoane pentru servire.

 

Ceapa, morcovul si telina se taie nu foarte marunt si se pun la fiert in apa cu sare.

Dupa 10 minute se adauga cartofii curatati si tocati cubulete.

Se lasa pe foc pana cand toate legumele sunt fierte.

Scoatem legumele din apa si le pasam bine.

Adaugam apa in care au fiert legumele pentru ca piureul sa devina o supa crema.

Se amesteca apoi smantana cu galbenusul de ou, se adauga in supa si se mai da in cateva clocote.

Potrivim supa cu condimente si adaugam la final untul.

Servim cu patrunjel tocat marunt si crutoane.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× 6 = patruzeci opt

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>