Supa crema de dovlecei cu sunca

Supa crema de dovlecei cu sunca

Ingrediente:

– 800 gr dovlecei;

– 1 ceapa;

– 500 ml supa de legume;

– 150 gr sunca afumata;

– 1 legatura marar;

– 1 catel usturoi;

– 2 linguri ulei de floarea soarelui;

– 150 gr smantana;

– sare si piper.

 

Dovleceii se curata si se taie cubulete.

Calesti intr-o oala mare ceapa si usturoiul maruntite, apoi adaugi dovleceii, iar dupa 2-3 minute stingi cu supa de legume.

Lasi totul la fiert 5 minute, cu capac.

Stingi focul, lasi la racit 10 minute, apoi dai la blender.

Adaugi smantana si pui din nou pe foc, pentru cateva clocote.

Intre timp sunca se taie cubulete si se caleste separat.

Servesti supa crema cu bucatele de sunca deasupra.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ patru = 11

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>