Supa crema de legume

Supa crema de legume

Ingrediente:

– 1 cana mazare uscata;

– 4 cepe;

– 3 radacini de praz;

– 2 kg morcovi;

– 1 cana caju crude;

– 1 l apa filtrata;

– 4 dovlecei;

– 500 gr broccoli;

– cateva frunze de varza Kale;

– 1 telina;

– 500 gr amestec ciuperci;

– 1 capatana usturoi;

– 1 lingurita sare;

– 2 frunze dafin;

– crutoane.

Intr-o oala de 8 litri se pune mazarea la fiert intr-un litru de apa filtrata. Adaugam apoi cele 4 cepe curatate, intregi (doar le curatam, nu le si tocam).

Cand apa incepe sa fiarba se adauga dovleceii curatati de coaja si taiati, broccoli, prazul intreg, ciupercile taiate, frunzele de dafin si se adauga apa cat sa le acopere.

Morcovii se curata de coaja, apoi se storc cu storcatorul de fructe. La fel si telina. Sucul acestor legume se lasa deoparte momentan.

Cand legumele sunt fierte se stinge focul, se scot 3 cepe, frunzele de dafin si prazul.

Ce a ramas in oala se da la blender, pana se obtine o pasta. Se adauga sucul de morcovi si telina, apoi alunele caju, usturoiul si frunzele de Kale. Se mai da o data la blender.

Se pune din nou amestecul pe foc si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Adaugam sare si piper dupa gust.

Servim supa fierbinte, cu crutoane deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. luminita
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -
  3. butnaru dorinel
    Răspunde -
  4. Daniella
    Răspunde -
  5. tatomirescu nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − = 7

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>