Supa crema de raci

Supa crema de raci

Ingrediente:

– 50 gr ceapa;

– 2 linguri faina;

– 2 galbenusuri de ou;

– 1 lingura pasta de tomate;

– 12 raci;

– 100 gr telina;

– 100 ml vin alb sec;

– 25 ml coniac;

– 200 gr frisca lichida;

– 50 gr morcov;

– 50 gr praz;

– 50 gr ulei de floarea soarelui;

– 75 gr unt;

– sare si piper.

 

Racii se curata bine sau se cumpara deja curatati de la magazin.

Se fierb in apa cateva minute, apoi se prajesc in ulei si unt.

Adaugam apoi legumele tocate cubulete si mai lasam cateva minute la prajit.

Adaugam si coniacul, flambam, apoi adaugam pasta de tomate.

Stingem cu vin si lasam la fiert inca 15 minute.

Scoatem racii, iar legumele le pasam la blender.

Punem crema pe foc, apoi adaugam galbenusurile de ou amestecate cu faina si smantana.

Dupa cateva clocote se stinge focul si se adauga racii.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


4 + patru =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>