Supa frantuzeasca taraneasca cu dovlecei

Supa frantuzeasca taraneasca cu dovlecei

Ingrediente:

3 lg ulei de masline

1 lg unt

3 fire mari de praz tocate (doar partea alba si partea verde)

2 dovlecei mai mari taiati

8 cartofi curatati de coaja si taiati bucati micute

1 l de supa de pui sau apa

sare

piper

½  lg nucsoara macinata

1 lg cimbu proaspat

200 ml frisca lichida neindulcita

 

Iei o cratita si incingi in ea, la foc mediu, uleiul de masline si untul, dupa care adaugi prazul taiat.

Ai grija sa nu lasi mai mult la calit decat trebuie, prazul nu trebuie sa se rumeneasca.

Apoi, adaugi dovleceii, supa, sarea si piperul. Mai lasi la fiert timp de inca 20 de minute dupa care adaugi cimbrisorul si mixezi supa sau o blenduiesti.

Intoarce apoi supa in oala, presara nucsoara macinata si frisca lichida in timp ce focul este mic. Amesteca pana cand ajunge inainte de punctul de fierbere si opreste focul!

Poti adauga dupa gust si alte ingrediente acestei supe!

Pofta Buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. nyari eduard
    Răspunde -
  2. pogurschi cornel
    Răspunde -
  3. luminita
    Răspunde -
  4. Daniela
    Răspunde -
  5. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -
  6. costache
    Răspunde -
  7. stefan
    Răspunde -
  8. vana cornelia
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte × = 63

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>