Tarta cu crema de lamaie

Tarta cu crema de lamaie

Ingrediente:

– 90 gr zahar;

– 3 oua;

– 400 ml lapte condensat;

-125 gr + 2 linguri margarina;

– 1 lingura zahar pudra;

– 50 gr boabe fasole;

– 4 bucati lamaie verde;

– 150 gr faina.

 

Se framanta un aluat din 125 gr margarina, 1 lingura apa rece, zaharul pudra si faina cernuta.

Dai apoi aluatul la frigider, invelit intr-o folie de plastic, timp de o ora.

Cu restul de margarina se unge forma de tarta

Tapetezi apoi tava cu aluat, intepi din loc in loc cu furculita, pui o foaie de copt deasupra si apoi boabele de fasole.

Se da blatul la cuptor, timp de 15 minute la 180 de grade C.

Intre timp gabenusurile se freaca cu laptele condensat pana se obtine o crema vascoasa. Adaugam 50 gr zahar, coaja rasa de la 2 lamai si 125 ml suc de lamaie.

Scoti tava din cuptor, indepartezi fasolea si foaia de copt, apoi pui crema si dai din nou la cuptor, timp de 20 de minute.

Albusurile se bat cu restul de zahar.

Scoti tarta din cuptor, pui bezeaua deasupra si dai din nou la cuptor, la foc mic, pana cand se intareste bezeaua.

Lasi la racit in forma si tai a doua zi.

Servesti rece!

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 7 = unu

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>