Tarta cu gutui

tarta cu gutui

Ingrediente:

– 150 gr faina;

– 70 gr unt;

– 1 praf sare.

Umplutura:

– 4 gutui;

– 60 gr unt;

– 70 gr zahar;

– 2 linguri miere;

– 1 plic gelatina.
Faina o amestecam cu cuburile de unt si framantam pana cand ingredientele sunt omogenizate. Dam la frigider pentru 30 de minute, aluatul fiind invelit in folie alimentara. Gutuile le curatam de puf, le tocam cubulete,  le scoatem semintele si le punem la fiert. Cand sunt gata se scurg si se amesteca cu unt si zahar.

Modelam aluatul intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Punem deasupra gutuile, ungem cu miere si dam la cuptor, timp de 35 de minute, la foc mediu. Cand este gata si s-a racit putin, se prepara gelatina si se pune deasupra.

Se serveste rece. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Costy
    Răspunde -
  2. Ana
    Răspunde -
  3. Mirel
    Răspunde -
  4. tifras mara
    Răspunde -
  5. JUSTINIAN
    Răspunde -
  6. dana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 8 = unsprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>