Tarta cu mere si caramel

tarta cu mere si caramel

Ingrediente:

Aluat:

– 3 oua;

– 1/4 ceasca suc de mere;

– 3/4 ceasca faina;

– 2 lingurite scortisoara;

– 1/2 lingurita nucsoara;

– 2/3 ceasca zahar;

– 2 linguri melasa;

– 1 lingurita praf de copt;

– 1/2 lingurita cuisoara;

– 1 praf de sare.

Umplutura:

– 2 linguri unt;

– 1/3 ceasca zahar;

– 1/4 lingurita nucsoara;

– 1/4 ceasca apa;

– 3-4 mere;

– 1/2 lingurita scortisoara;

– 1 lingurita amidon.

 

Cuptorul se incinge la 175 de grade C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Ouale se bat la viteza mare, apoi se adauga zaharul, sucul de mere, melasa, faina, praful de copt si restul condimentelor pentru aluat.

Pregatim si umplutura: untul se topeste, apoi se adauga merele taiate cubulete mai mici, zaharul, scortisoara si nucsoara. Dupa 2 minute adaugam si amidonul cu apa, apoi mai lasam pe foc inca 5 minute, in acest fel formandu-se si caramelul.

Turnam jumatate din cantitatea de aluat in tava, apoi merele si cealalta jumatate de aluat deasupra.

Dam la cuptor pentru 10-15 minute, pana aluatul devine auriu deasupra.

Servim rece, de la frigider.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. klara baranyai
    Răspunde -
  2. Dana Mihai
    Răspunde -
  3. Fanica
    Răspunde -
  4. nyari eduard
    Răspunde -
  5. Marin Rodica
    Răspunde -
  6. ely
    Răspunde -
  7. Vera
    Răspunde -
  8. Dana Mihai
    Răspunde -
  9. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  10. ely
    Răspunde -
  11. Daniela
    Răspunde -
  12. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× patru = 4

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>