Tarta de portocale

tarta cu portocale

Ingrediente:

Aluat:

– 250 gr faina;

– 1 ou;

– 1 praf sare;

– 125 gr zahar pudra;

– 100 gr unt;

– 200 gr boabe de fasole;

Crema:

– 1 ou si inca 1 galbenus;

– 20 gr unt;

– 100 gr faina;

– 250 ml lapte;

– 40 gr zahar.

Marinat:

– 4 linguri lichior de portocale;

– 3 portocale;

 

Pregatim mai intai aluatul: amestecam oul cu zaharul si sarea. Adaugam acest amestec in faina cernuta.

Adaugam si untul lasat la temperatura camerei, apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Intindem aluatul cu sucitorul si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si dam la rece pentru 30 de minute.

Intre timp se curata portocalele si se taie felii, apoi se pun in lichiorul de portocale pentru a se macera. Lasam 15 minute in lichior, apoi scurgem feliile de portocale (este suficient sa le lasam intr-o sita).

Aluatul se scoate de la frigider, apoi se pun boabele de fasole si dam tava la cuptor, pentru 25 de minute, la 160 de grade C.

Intre timp se pregateste si crema: oul se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina, galbenusul si laptele. Punem crema pe foc si amestecam continuu pana ce incepe sa se ingroase. Dam oala de pe foc, adaugam untul si lichiorul care a ramas in urma portocalelor. Lasam crema la racit.

Scoatem aluatul din cuptor si lasam la racit.

Punem crema in aluat, apoi asezam deasupra portocalele marinate.

Dam la frigider pentru minim 2 ore inainte de servire.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. ELENA
    Răspunde -
  2. Felicia
    Răspunde -
  3. lia
    Răspunde -
  4. luminita
    Răspunde -
  5. Vera
    Răspunde -
  6. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 1 = unu

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>