TIRAMISU

tiramisu

• Ingrediente
Pentru 24 portii:
1 cutie crema de branza Mascarpone
1 punga mare de piscoturi
900 g smantana 20% grasime
4 plicuri intaritor de frisca
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
3 patratele de ciocolata amaruie (pentru ras)
3-4 cani de cafea tare fara zahar
2-3 linguri de cacao (pentru ornat)
• Mod de preparare
Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se mixeaza smantana foarte bine, se adauga cele 4 intaritoare de frisca si zaharul pana obtinem o frisca consistenta, dupa care se adauga crema de branza mascarpone se amesteca pan ace se omogenizeaza..
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o jumatate din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 1 strat de piscoturi si compozitie.
Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 2 straturi intr-un vas de yena sau o tava. La final radem ciocolata amaruie deasupra. Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.


loading...
Ultimele comentarii
  1. bursuc elena
    Răspunde -
  2. florin
    Răspunde -
  3. florin
    Răspunde -
  4. florin
    Răspunde -
  5. florin
    Răspunde -
  6. florin
    Răspunde -
  7. costache
    Răspunde -
  8. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -
  9. florin
    Răspunde -
  10. florin
    Răspunde -
  11. florin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci − 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>