Tocana de gulii cu orez in borcan

Tocana de gulii cu orez

Ingrediente:

– 4 gulii;

– 1 praz;

– 50 ml ulei de floarea soarelui;

– 1 legatura patrunjel;

– 2 cepe;

– 1 cana orez;

– 100 gr pasta de tomate;

– sare si piper.

 

Guliile, prazul si ceapa se curata si se spala.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Se adauga apoi restul legumelor tocate marunt.

Orezul se spala in cateva ape si se lasa apoi la scurs 5 minute.

Adaugi orezul peste legume si pui apa cat sa acopere compozitia.

Fierbem totul la foc mic 10 minute, apoi adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa.

Dai vasul la cuptor pana cand zeama a scazut si orezul este fiert.

La final adaugi patrunjel tocat marunt si lasi totul la racit.

Pui in borcane, pe care le sigilezi bine si le sterilizezi 30 de minute in apa clocotita.

Lasi borcanele la racit in oala in care au fiert si le depozitezi a doua zi in camara.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


opt − 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>