Tort Caribbean

tort caribbean

Ingrediente:

– 240 gr unt + 30 gr pentru ungerea tavii;

– 1 cana zahar;

– 6 oua, la temperatura camerei;

– 2 lingurite extract de vanilie;

– 4 cani de fructe de padure inmuiate in rom;

– 1/2 lingurita scortisoara;

– 2 lingurite praf de copt;

– 2 cani faina.

Amesteca zaharul cu untul, pana cand nu se mai simte zaharul. In alta parte se cerne faina, se adauga scortisoara si praful de copt. Ouale se bat spuma cu mixerul, apoi se  incorporeaza si extractul de vanilie. Ouale batute se toarna peste amestecul de unt, si se amesteca usor, cu o spatula (nu cu mixerul, deoarece compozitia se va lasa). Se adauga fructele, apoi faina si se amesteca usor, pana la omogenizare.

Luam o tava de cuptor, o ungem cu unt si cu faina, sau o acoperim cu hartie de copt. Aluatul se toarna in tava si se niveleaza cu ajutorul spatulei. Se coace la 180 grade C, timp de 70-80 de minute. Se face testul daca aluatul este copt inainte de a stinge focul (introducem un chibrit lung in aluat, iar daca iese curat inseamna ca aluatul este copt). Tortul se lasa la racit inainte de servire. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. MARC DELIA SIMONA
    Răspunde -
  2. sorin
    Răspunde -
  3. Mirel
    Răspunde -
  4. Neagu Rodica
    Răspunde -
  5. ecaterina
    Răspunde -
    • ana
      Răspunde -
  6. Fanica
    Răspunde -
  7. Stefan
    Răspunde -
  8. toader-spiridon margareta
    Răspunde -
  9. Name
    Răspunde -
  10. Stefan Florentina Magdalena
    Răspunde -
  11. sorin
    Răspunde -
  12. DOINA MARIANA
    Răspunde -
  13. Corina
    Răspunde -
  14. florin
    Răspunde -
  15. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -
  16. florin
    Răspunde -
  17. florin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 8 = paisprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>