TORT “CARTE”

TORT “CARTE”

Blat:

Ingrediente: 8 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, esenta rom, praf vanilie, 8 linguri ulei, 4 linguri apa si praf de copt.
– albusurile sunt batute cu zaharul si se adauga si un strop de sare;
– galbenusurile frecate cu restul ingredientelor se amesteca cu albusurile;
– se toarna in tava tapetata cu ulei si faina (sau cu staniol) si se coace.
– dupa ce s-a racit se taie in trei parti (pe orizontala). In tava in care a fost copt blatul se pune celofan (cu marginile mult lasate, ptr ca la final sa se poata impatura cu ea) si se aseaza primul blat (nu este nevoie sa fie insiropat).
Nota: Se pot folosi si foi de pandispan cu cacao din comert.

Crema:
Ingrediente: 1 litru lapte, 100 gr. amidon, 4 linguri zahar, 100 gr. ciocolata alba, 250 gr. margarina la temperatura camerei, esenta vanilie si 150 gr. zahar pudra.
– se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si amidonul;
– restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba cubulete si se lasa la foc mic pana da in clocot;
– se aduga amestecul de amidon si esnta de vanilie, se amesteca pana se ingroasa (sa se desfaca de pe peretii cratitei);
– se mixeaza zaharul pudra cu margarina si se adauga in lapte dupa ce s-a racit putin;
– jumatate din aceasta compozitie se toarna peste blatul din tava, se aseaza cel de-al doilea blat peste care se toarna crema ramasa si se acopera cu cel de-al treilea blat;
– se infasoara cu marginile de la celofan si se tine la rece pana se intareste.

In momentul in care acesta s-a intarit, se orneaza cu frisca.

Cartea este realizata din aceeasi compozitie si este asezata pe o placa din ciocolata neagra topita.

Pasta de lapte praf (decor):
– se pune intr-un castronel o lingurita de miere(sau cat doreste fiecare, dar la inceput va sfatuiesc sa incercati asa, pentru a vedea cate ornamente puteti realiza folosind asa o cantitate mica);
– apoi adaugati treptat lapte praf, incepand cu o lingurita plina, si amestecati bine;
– se adauga lapte praf treptat pana pasta se poate framanta bine in mana;
– se modeleaza ceea ce doriti sa realizati si se lasa in frigider sa se intareasca.

Realizarea unui trandafir:
– se formeaza bile din pasta de mai multe dimensiuni;
– pentru a crea mijlocul trandafirului (de la care se pleaca realizarea acestuia), se ia o bila si se modeleaza sub forma unui con sau a unei lacrimi;
– petalele se obtin astfel: fiecare bila de pasta se intinde intre 2 folii de plastic(prin miscari circulare), folosind dosul unei liguri de supa;
– aceasta se va infasura aproape complet peste conul obtinut anterior;
– procedeul se repeta pentru fiecare petala;
– se aseaza petala dupa petala pana cand se va obtine marimea dorita a trandafirului;

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. dana
    Răspunde -
  2. Daniela
    Răspunde -
  3. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


4 × = patru

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>