Tort cu trandafiri rosii

Tort cu trandafiri rosii

Blat:
8oua,8 linguri apa,8 linguri ulei,10 linguri zahar,16 linguri faina,1 praf de copt.
Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,uleiul,galbenusurile.
Amestecam apoi usor cu o lingura faina si praful de copt.Punem compozitia in forma la copt,40 min la foc mic.
Crema:
1 litru lapte,3 plicuri budinca vanilie,200ml frisca,12 linguri zahar,500gr afine.
Preparam budinca,punem 3 plicuri in loc de 2,ca sa iasa crema mai tare.Cand s-a fiert amestecam si afinele si lasam la rece.
Dupa ce s-a racit incorporam frisca batuta.
Am taiat blatul pe 3 locuri,am insiropat cu sirop aromat cu rom.
Acoperim tortul umplut cu un strat foarte subtire de crema,pentru a se lipi foaia de zahar.
Decor:pasta de zahar facuta din 800 gr zahar pudra,2 linguri de miere,1 lingura margarina,20 gr gelatina, 2-3 linguri de apa.
Gelatina se hidrateaza in apa,se topeste la bain-marie,se racoreste foarte putin si se aduaga peste zahar impreuna cu mierea si se framanta pana cand obtinem o compozitie ca si plastilina.Se intinde foaie de 2-3mm si se aseaza cu grija peste tort.
Am decorat cu putina frisca si trandafiri rosii facuti din pasta de lapte praf.

Tort cu trandafiri rosii


loading...
Ultimele comentarii
  1. Berbece
    Răspunde -
  2. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 9 = optsprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>