Tort de ciocolata si crema de cocos

Tort de ciocolata si crema de cocos

Ingrediente:

– 3 cartofi dulci;

– 1 cana nuci;

– 1 cana curmale;

– 1/2 cana miere albine;

– 1 cana migdale;

– 1 cana faina de hrisca;

– 1/2 cana apa;

– 3 linguri cacao;

– 1 linguri scortioasa.

Pentru glazura:

– 3 cani lapte de cocos, tinut la congelator 2 ore inainte de folosire;

– 1 lingurita scortisoara;

– 1/4 cana miere de albine;

– 1 cana seminte de rodie.

 

Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert la aburi.

In 20 de minute sunt gata.

Migdalele si nucile le mixam in robotul de bucatarie, pana obtinem o faina.

Amestecam faina de mai sus cu scortisoara, cacaoa, miere si faina de hrisca.

Cartofii ii amestecam cu apa si curmalele, in robotul de bucatarie.

Amestecam cartofii cu compozitia cu faina si impartim in 2 aluatul obtinut.

Ungem 2 tavi rotunde cu putin ulei, apoi punem aluatul.

Dam la cupor 30 de minute, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit.

Intre timp amestecam grasimea de cocos care se aduna deasupra cutiei cu mixerul, obtinand o frisca de cocos pe care o vom amesteca cu miere si scortisoara.

Dam la congelator 20 de minute.

Punem jumatate de crema intre cele doua blaturi, impreuna cu semintele de rodie.

Cu restul de crema ornam tortul.

Servim de la frigider.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


3 − = unu

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>