Tort insiropat cu visinata

Tort insiropat cu visinata

Blat: 6 oua,2 linguri ulei,100 g faina,250 g zahar,1/2 plic praf de copt,40-50 g cacao,esenta vanilie sau migdale

Sirop: siropul de la copotul de visine in care se adauga visinata dupa gust

Crema: 300 ml frisca lichida,1 iaurt gras,o jum plic gelatin,putin zahar pudra

Prepararea blatului:Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cern.Se separa ouale.Se bat galbenusurile si zaharul,uleiul si esenta pana se albesc si isi dubleaza volumul.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga treptat galbenusurile peste albusuri amestecand constant de sus in jos cu o lingura de lemn .Se adauga in acelasi mod,treptat faina.Se da la cuptor la foc mic in tava cu hartie de copt.

Pt crema se bate spuma frisca .Separat se bate iaurtul cu putin zahar pudra.Se pregateste gelatina si se toarna peste iaurt.Se adauga iaurtul cu gelatina peste friscasi se amesteca.
Se taie blatul ,se insiropeaza se pune crema si visinele din compot.
Se orneaza cu ciocolata neagra.

( Dupa aceasta reteta se poate si prajitura nu neaparat tort )


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


3 × = doisprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>