Tort Kadir Kodrit

Tort Kadir Kodrit

Acest tort este specific arabesc, cu crema de caramel!

Ingrediente:

– 900 ml lapte;

– 300 gr zahar;

– 100 ml ulei de floarea soarelui;

– 100 gr faina;

– 1 lingura ness;

– 6 oua;

– 1 plic zahar vanilinat;

– 1 esenta de rom;

– 1 plic praf de copt;

– 3 linguri cacao.

 

Amesteci 1 ou cu 100 gr zahar, 100 ml lapte, ulei, faina, praf de copt, nes si cacaoa.

Restul de oua se bat cu 100 gr de zahar, apoi se adauga zaharul vanilinat, romul, restul de lapte si un praf de sare.

Intr-un alt vas se caramelizeaza restul de zahar.

Cand caramelul s-a intarit putin se adauga amestecul cu lapte, apoi imediat compozitia de blat, facuta prima data.

In timpul coacerii, cele doua amestecuri se vor separa.

Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute, pana trece testul scobitorii.

Cand este gata se lasa la racit complet, apoi se rastoarna pe un platou mai mare.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 × = cinci

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>