Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Ingrediente:
Blat: 10 oua,10 linguri de apa,10 linguri de zahar,20 linguri de faina,1 praf de copt.
Crema: 3 plicuri de budinca de vanilie,1 l lapte,12 linguri de zahar.400 ml frisca.
Pasta de zahar:1,200 kg de zahar pudra,2 linguri miere, 20 gr gelatina,1 lingura margarina,2-3 linguri apa,coloranti alimentari negru si rosu.
Mod de preparare:
Blat: albusurile se bat impreuna cu apa,se adauga zaharul si apoi galbenusurile.
Se incorporeaza faina si praful de copt,amestecand usor.
Compozitia se coace in forma rotunda 50 min la foc mic.
Pentru acest tort am avuta nevoie de doua blaturi identice .Unul pentru fata lui Mickey si altul pentru urechi.
Crema: Budinca se fierbe si se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Cand este rece se mixeaza bine 2-3 min dupa se adauga frisca lichida si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema spumoasa. Cu acesta crema se umple tortul.
Pasta de zahar: zaharul,gelatina hidratata si topita,margarina si miere se amesteca bine,daca mai este necesr se adauga si putina apa pentru a obtine o compozitie asemanatoare cu plastilina,foarte usor de modelat.
Se imparte in parti necesare pentru fiecare culoare in parte.cel mai mult din copozitie se coloreaza cu negru.Mie nu mi-a iesit foarte negru desi am pus o cutie intreaga de gel colorant.Apoi avem nevoie de roz,putin alb si foarte putin rosu.
Blaturile le-am taiat pe doua locuri si am obtinut 3 foi.
Dintr-unul din blaturi am decupat urechile lui Mickey.

Tort Mickey MouseTort Mickey Mouse


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte + = 15

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>