Zacusca aromata, dulce acrisoara

Zacusca aromata, dulce acrisoara

 

Incearca si tu aceasta reteta minunata de zacusca!

Ingrediente:

– 1 kg rosii;

– 1 ardei gras rosu, unul verde si unul galben;

– 4-5 catei usturoi;

– 1 lingura rozmarin uscat;

– 1 varf cutit piper negru macinat;

– 100 ml ulei de floarea soarelui;

– 2 vinete;

– 500 gr dovlecel;

– 6 linguri otet de vin;

– 1 lingura cimbru uscat;

– 3 linguri zahar;

– un varf de cutit de sare.

 

Vinetele si ardeii se coc la flacara, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs.

Rosiile se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita, apoi se decojesc.

Tocam legumele cat mai marunt.

Punem la fiert, rosiile, ardeii, vinetele, uleiul, usturoiul, condimentele, dovleceii, timp de 40 de minute, la foc mic.

Adaugi otetul la final si potrivesti de sare.

Torni zacusca fierbinte in borcane calde.

Pui borcanele intr-o tava, pe care o dai la cuptorul incins, timp de 10 minute.

Scoti borcanele din cuptor, le capsezi si le lasi apoi sa se raceasca, intr-o patura.

A doua zi sunt deja bune pentru consum.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte × 1 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>