Zacusca mozaic

Zacusca mozaic

Iata o reteta minunata de zacusca!

Ingrediente:

– 2 cepe;

– 1 telina;

– 4 ardei grasi multicolor;

– 1 lingurita delikat legume;

– cimbru;

– 4 morcovi;

– 1 dovlecel;

– ueli de floarea soarelui;

– 3 rosii;

– sare si piper.

 

Ardeii se coc pe flacara, apoi se presara cu sare si se pun intr-un castron acoperit.

Ceapa, morcovii si telina se curata si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.

Rosiile se oparesc si se decojesc, apoi se taie cubulete.

Dovlecelul se curata de coaja si se toaca si el cubulete mici.

Ardeii ii poti acum curata de coaja si toca marunt.

Pui cateva linguri de ulei la incins si calesti ceapa.

Adaugi apoi morcovul, telina, dovleceii, rosiile si ardeii copti.

Condimentezi dupa gust si lasi la fiert pana cand scade zeama.

Stingi focul, lasi sa se raceasca 15 minute, apoi pui in borcane, pe care le capsezi si le intorci cu fundul sus.

Lasi borcanele la racit pana a doua zi, acoperite cu un prosop.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


patru × 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>